سریعترین روش ساخت ویلا به همراه مزایا و معایب

سریعترین روش ساخت ویلا
فهرست مطالب

آیا به دنبال ساخت ویلا در سریعترین زمان ممکن و باکیفیت بالا هستید؟ حتما راه هایی برای رسیدن به این خواسته وجود دارد!

در میان مردم ایران به خانه‌هایی که از چهار طرف نما داشته باشند و یا سقف آن‌ها شیب‌دار باشد، ویلا گفته می‌شود.

این نوع خانه‌ها بیشتر در مناطق شمالی کشور و یا در مناطق ییلاقی ساخته می‌شوند.

در این دوره‌ی زمانی مردم با وجود گسترش شهرنشینی و برج‌سازی، همچنان به ویلا و ساخت آن تمایل نشان داده و به دنبال بهترین روش و کم‌هزینه‌ترین راه برای ساخت ویلای محبوب خود هستند.

برخی از ساخت ویلا هدفی اقصادی داشته و به دنبال کسب سود از این اقدام هستند.یعنی با بعد از ساخت ویلا قصد فروش و یا اجاره‌ی آن را دارند. اما دسته‌ی دیگری هم صرفا برای مقاصد شخصی برای ساخت ویلا اقدام می‌کنند. آن‌ها فقط به دنبال مکانی برای خوش‌گذرانی در یک شهر و منطقه‌ی ییلاقی هستند تا در فصولی خاص در کنار خانواده و دوستان وقت بگذرانند.

به هرحال هدف شما هر چه هست، اگر قصد ساخت ویلای مطابق با سلیقه‌ی خود را دارید، این مقاله را دنبال کنید.

سریع ترین روش ساخت ویلا چیست؟

ویلاهای پیش ساخته

امروزه بسیاری از مردم خواهان ساخت یک ویلا با بودجه‌ی کم در کوتاه‌ترین زمان هستند و از طرفی پیمانکاران نیز به دنبال سازه‌هایی هستند که هزینه‌های ساخت و ساز را برای آن‌ها کاهش دهد؛ بنا برهمین دلایل ویلاهای پیش ساخته شده و یا به تعبیر عامیانه ویلاهای سریع، بهترین جواب برای هردو گروه بوده و ما امروزه شاهد افزایش ساخت و استفاده‌ی این نوع ویلاها هستیم.

اما واقعا ویلای پیش ساخته چیست؟ و آیا این روش ساخت ویلا از روش سنتی بهتر و به صرفه‌تر است؟

ویلای پیش ساخته در واقع نسل جدید سازه‌های یک خانه به شکل ویلاست که با تکنولوژی امروزی از قبل آماده و ساخته شده و برای نصب و اجرا به مکان موردنظر انتقال داده می‌شود.

لازم به ذکر است تمامی مراحل طراحی و ساخت، قبل از شروع بین خریدار و سازنده به توافق می‌رسد بنابراین شما می‌توانید طرح و نقشه‌ی مورد علاقه‌ی خود را با سازنده در ارتباط گذاشته و او موظف است این قطعات و سازه‌ها را مطابق سلیقه‌ی شما در مکانی خارج از محل قرارگیری، آماده  فراهم کند.

سازه‌های پیش ساخته به دو دسته‌ی قابل جابه‌جایی و غیرقابل جابه‌جایی تقسیم می‌شوند که نوع قابل جابه‌جایی آن معمولا بیشتر با نام کانکس یاد می‌شود و برای ویلاها این نوع سازه، بیشتر کاربرد دارد.

مزایا و معایب ویلاهای پیش ساخته

ویلاهای پیش ساخته همانند هر چیز دیگری در این دنیا معایب و مزایایی دارد که البته مزایای آن بیشتر از معایبش می‌باشد و همین باعث محبوبیت و رواج آن در میان کسانی است که به دنبال سریعترین روش ساخت ویلا هستند.

مزایای ویلاهای پیش ساخته عبارتند از:

سریعترین روش ساخت ویلا با ویلاهای پیش ساخته

ساخت سریع ویلا

اصلی‌ترین و مهم‌ترین یژگی ویلاهای پیش ساخته که علت محبوبیت آن است، ساخت کوتاه‌مدت و زمان‌بر نبودن این نوع ویلاهاست. پروژه‌ی ساخت یک ویلا به شکل سنتی گاه تا یک سال به طول انجامیده و این برای صاحب ویلا در کنار خستگی از روند طولانی، هزینه‌های اضافی به دنبال خواهد داشت.

اما در پروژه‌های ویلای پیش ساخته شما در کم‌ترین زمان ممکن می‌توانید صاحب ویلا شده و در تمام هزینه‌های نهایی، صرفه‌جویی کنید.

قابلیت انتقال و جابه‌جایی

دومین ویژگی مهم ویلاهای پیش ساخته، قابلیت انتقال و جابه‌جایی آن به مکان‌های مختلف می‌باشد.

اگر به دنبال سریعترین روش ساخت ویلا هستید این نوع ویلاها برای شما بهترین گزینه هستند چرا که کافیست بعد از خسته شدن از یک منطقه، شهر و یا محل دیگری را مقصد سکونت خود قرار داده و با یک جرثقیل، ویلای خود را به آن‌جا منتقل کنید!

صرفه‌جویی در مصرف انرژی

در جهان کنونی بحث صرفه‌جویی در انرژی و سوخت‌های فسیلی تجدیدناپذیر، بسیار پراهمیت و حیاتی به نظر می‌رسد و وظیفه‌ی هریک از ما به عنوان ساکنان این کره‌ی خاکی، رعایت حداقل‌ها و نکات مربوط به صرفه‌جوییست. ویلاهای پیش ساخته به دلیل عایق بودن درب و پنجره‌ها از ابتدای کار، در مصرف انرژی و در نهایت هزینه‌های شما بهینه عمل می‌کنند.

مقاوم در برابر زلزله و بلایای طبیعی

برای ما ایرانیان شاید کمی سخت باشد که باور کنیم این سازه‌های از پیش ساخته و آماده شده که به نظر سبک می‌رسند، به محکمی و استقامت سازه‌های سنتی باشند اما واقعیت دقیقا عکس این تصور ماست.

این سازه‌ها و ویلاهای پیش ساخته در برابر زلزله و یا بلایای طبیعی دیگر، مثلا سیل، بسیار مقاوم‌تر از ویلاهایی با روش ساخت سنتی هستند.

در واقع سبک طراحی و ساخت ویلا باید با توجه به استاندارهای جهانی، باید مقاوم به زلزله و بلاهای طبیعی باشد و این امری بدیهیست.

امکان دکوراسیون و طراحی داخلی به سلیقه‌ی شخصی

اگرچه بعضی از افراد تنها مدتی کوتاه را در ویلای شخصی خود وقت می‌گذرانند اما در همین مدت کوتاه نیز حس راحتی و آسایش برای لذت بردن از تعطیلات، اهمیت بسیاری دارد. همه‌ی ما دوست داریم مکانی که در آن زندگی می‌کنیم، مطابق سلیقه و شخصیتمان دکوراسیون و طراحی داخلی شود تا از لحاظ روانی، حس خانه بودن و امنیت داشته باشیم. ویلاهای پیش ساخته و یا کانکس‌ها این امکان را به شما می‌دهند که آن‌ها را به هر نحوی که می‌پسندید طراحی و دکوراسیون کنید، کافیست قبل از ساخت با سازنده و اجراکننده‌ی این نوع ویلاها، صحبت کنید.

قابلیت بازیافت مواد و مصالح به کار رفته

بازیافت مواد و مصالح ساختمانی در بحث ساختمان‌سازی، بسیار حائز اهمیت و مهم شمرده می‌شود چرا که امروزه بعد از تخریب سازه‌های سنتی با حجم عظیمی از آوار و مواد غیرقابل بازیافت مواجه می‌شویم که برای محیط زیست خطری جدی به حساب می‌آیند.

اما ویلاهای پیش ساخته شده این مشکلات و خطرات محیط زیستی را ندارند چرا که از مصالح و مواد قابل بازیافت ساخته شده‌اند تا در صورت تخریب نیز از جانب آن‌ها آسیبی به طبیعت وارد نشود.

سریعترین روش ساخت ویلاـ معمارخانه شمسه

معایب ویلاهای پیش ساخته عبارتند از:

پرداخت هزینه‌ها به‌طور یک‌جا

شاید بزرگ‌ترین ایراد و نکته‌ی منفی ویلاهای پیش ساخته، پرداخت هزینه‌ها به طور یک‌جا و هم‌زمان باشد. در ویلاهایی با روش ساخت سنتی، شما این امکان را دارید تا هزینه‌ها را در چند نوبت پرداخت کنید و از نظر مالی فشار چندانی بر دوش شما نباشد اما قضیه در ویلاهای پیش ساخته دقیقا عکس می‌شود و این موضوع شاید برای کسانی که امیدی برای پرداخت در چندمرحله داشتند تا بودجه‌ی مدنظرشان تأمین شود، کمی سخت و ناخوشایند به نظر می‌رسد.

خرید زمین و پرداخت برای اخذ مجوز

قطعا شما برای نصب و اجرای یک ویلای پیش ساخته، به یک زمین و مکان ثابت که از نظر حقوقی مالک آن محسوب شوید، نیاز دارید.

همچنین برای نصب این نوع ویلاها مثل ساخت یک ویلا به روش سنتی، لازم است مراحل اخذ مجوز از طرف دولت طی شود که این مسئله شاید برای برخی دردسرساز تلقی شود.

امکان وجود مشکل در نصب سازه‌ها

هماهنگی و تطبیق زمین با سازه‌های از پیش ساخته شده، موضوعیست که شاید در نگاه اول خیلی مهم به نظر نرسد اما در واقع علت به وجود آمدن بسیاری از مشکلات در هنگام نصب و اجرای این نوع سازه‌ها و ویلاها، همین موضوع می‌باشد.

ممکن است نامناسب بودن زمین و یا عدم تطابق موقعیت زمین با سازه، مشکلاتی را برای نصب به وجود بیاورد بنابراین توصیه‌ی مهم ما برای شما این است که قبل از هر اقدامی، نقشه‌ی زمین و موقعیت مکانی که قصد نصب پروژه را دارید، به سازنده و یا فروشنده‌ی ویلاهای پیش ساخته، نشان داده و از آن‌ها مشورت بگیرید.

مقیاس و اندازه‌ی از پیش تعیین شده

در ویلاهای عادی با روش ساخت سنتی، شما می‌توانید مقیاس و اندازه‌ی کل ساختمان و بخش‌های مختلف آن را مانند اتاق‌ها، آشپزخانه، سرویس بهداشتی و… به دلخواه خود تعیین کنید اما در ویلاهای پیش ساخته و کانکس‌ها، شما یک سازه با مقیاس و اندازه‌ی ثابت می‌خرید که دیگر امکان تغییر آن را نخواهید داشت.

 مصالحی که در ویلاهای پیش ساخته به کار می‌رود

برای نمای بیرونی و فضای داخلی ویلاهای پیش ساخته معمولا

مصالحی مانند بتن، آلیاژهای سبک، چوب، سازه‌های فلز، مواد پلاستیکی، ام‌دی‌اف، پی‌وی‌سی و… به کار گرفته می‌شود.

نکته‌ی آخر

اگر به دنبال ساخت یک ویلای مستحکم و مدرن در کم‌ترین و کوتاه‌ترین زمان هستید، ویلاهای پیش ساخته بهترین گزینه‌ی شما برای تحقق رویایتان است.

ساخت و نصب این ویلاها نیازمند مشاوره و یاری از افراد حرفه‌ای و متخصص است بنابراین برای سریع‌ترین روش صاحب ویلا شدن با کارشناسان حرفه‌ای مشورت کنید.

مقالات مرتبط...

طراحی و ساخت ویلا | طراحی ویلا اختصاصی

طراحی و ساخت ویلا | طراحی ویلا اختصاصی

مارس 6, 2023 طراحی ویلا, مقالات

طراحی و ساخت ویلا یک فرآیند خلاقانه از بکارگیری ایده ها، راه حل های فنی

ادامه مطلب
4.6/5 - (5 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *