سازه فولادی ساختمانی

فهرست مطالب

سازه ساختمانی فولادی در زمره متریال های پرکاربردی است که در صنعت ساختمان سازی و شهرسازی مورد استفاده قرار می‌گیرد. به همین جهت تولید اصولی و مقاوم سازه فلزی ساختمان نقش ویژه‌ای در استحکام بنا ایفا می‌کند. در ادامه انواع سازه فولادی ساختمان  پرکاربرد و مهم تولیدی توسط معمار خانه شمسه را برمیشماریم.

انواع سازه ساختمانی فولادی

سازه‌های فولای به دلیل استحکام بالا و وزن کمتر در ساخت بسیاری از بناها جایگزین بتن شده است. ضمن اینکه به دلیل انعطاف‌پذیری بالای سازه فولادی بسیار ساده‌تر از بتن می‌توان با آن بناهای قوسی و زیبای شهری را طراحی و تولید نمود. 

اسکلت فولادی سوله

سوله های اسکلت فلزی دهانه بزرگ و سقف خرپایی شکل یا قوسی داشته و موارد استفاده مختلفی دارند. اسکلت فولادی سوله در ساخت آشیانه هواپیماها، سالنهای ورزشی و انبارها، فروشگاه های زنجیره ای و غیره کاربرد دارند.

خرید اسکلت فلزی سوله_ معمار خانه شمسه

اسکلت ساختمان فولادی

اسکلت فولادی یا قاب بر طبق استانداردهای جهانی در اشکال مختلفی از جمله اسکلت فولادی معمولی، اسکلت فولادی با پیچ و مهره و اسکلت با فولاد سنج سبک ساخته می‌شود که هر یک کاربرد و مشخصه‌هایی دارند.

  • اسکلت فولادی معمولی: جهت ساخت اسلکت فلزی ساختمان تکه های فولاد به اندازه های مشخصی برش داده و جوشکاری میشوند.

  • اسکلت فولادی با پیچ و مهره: ساخت اسکلت ساختمان به این روش بسیار سریع است. سازندگان قطعات فولادی را ساخته و پرداخته و رنگ‌آمیزی کرده و سپس با کامیون‌های حمل بار به محل پروژه منتقل می‌نمایند. در نهایت این قطعات با استفاده از پیچ و مهره در محل انجام پروژه سرهم بندی می‌گردد.

  • اسکلت ساختمان فلزی با فولاد سنج: از این سبک اسکلت‌ها بیشتر در ساخت منازل کوچک مسکونی استفاده می‌شود. فولاد سنج ورقی بسیار نازک است که به دلیل انعطاف بسیار بالا به شکل حرف c انگلیسی خمیده می‌شود. وزن پایین و انعطاف پذیری اسکلت ساختمان فولادی موجب سهولت در بازسازی ساختمان می گردد. 

Steel building frame

اسکلت فلزی پل عابر پیاده

علل مختلفی وجود دارد که استفاده از فولاد را در پل‌های عابر پیاده و ماشین رو را توجیه می‌کند:

  • استحکام بالا و وزن پایین: این دو مشخصه باعث شده در منطقی همچون دره یا رودخانه از پل‌های فولادی استفاده شود.
  • هزینه حمل و نقل کمتر: به دلیل وزن کمتر فولاد، حمل و نقل آن به نسبت سایر متریال‌های ساختمانی مقرون به صرفه‌تر خواهدبود.
  • قابلیت بازیافت: سازه‌های فولادی دوستار محیط زیست هستند؛ به این دلیل که تقریبا کلیه پل‌ها و بناهای ساخته شده بوسیله آن مجددا قابل استفاده در سازهای دیگر است.
  • انعطاف بالا: پل‌های ساخته شده بوسیله سازه های فولادی می‌تواند به هر شکلی همانند سبک، توپر، منحنی یا صاف باشند و با طیف گسترده‌ای از رنگ، طراحی و رنگ‌آمیزی شوند.

لازم به ذکر است که فولاد دارای گریدهای مختلفی است که باتوجه به کاربرد مورد استفاده قرار می‌گیرند. به عنوان مثال اگر پل در مناطق آب و هوایی خاص ساخته می‌شود باید فولاد کورتن در تولید آن بکار رود. در صورت مواجهه با خوردگی می‌توان از فولاد ضد زنگ یا استینلس استیل نیز استفاده کرد اما به دلیل قیمت بالای این متریال برای ساخت سازه‌های عظیمی همچون پل فولادی مقرون به صرفه نخواهدبود.

پل عابر پیاده فولادی _معمار خانه شمسه

اسکلت فلزی پل ماشین رو

سازه های فولادی در ساخت پل های روگذر و ماشین رو نیز مورد  استفاده قرار میگیرند. مقاومت چنین پل‌هایی در مقایسه با انواع چوبی و بتنی بسیار بالاتر است. 

اسکلت پل ماشین رو فولادی_ معمار خانه شمسه
4.5/5 - (2 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *