دستور نقشه

تهیه دستور نقشه ـ معمارخانه شمسه
فهرست مطالب

دستور نقشه چیست؟ پیگیری دستور نقشه شهرداری چگونه انجام می‌شود؟

اگر مالک هر قطعه زمینی در هر نقطه از شهر بخواهد، طبق سلیقه و دلخواه خود اقدام به ساخت و ساز نماید به احتمال زیاد ‍پس از مدتی ساختار بافت شهری به شکل بهم ریخته و پرهرج ومرج به نظر خواهدرسید. دستور نقشه با هدف جلوگیری از ایجاد وضع مذکور از سوی شهرداری‌ها صادر می‌گردد. شهرداری‌ها با درنظرگیری پارامترهایی همچون تراکم، سطح اشغال، میزان گذر اصلاحی، جانمایی بنا در زمین و با نگاهی به طرح تفصیلی شهر سندی با عنوان دستور نقشه صادر می‌نمایند. اگر قصد بازسازی ساختمان یا تخریب و نوسازی آن را دارید، دستور نقشه از جمله مهم‌ترین مدارکی است که باید در فکر تهیه آن باشید.

به طور کلی از نظر حقوقی دستور نقشه بالاترین مستندی است که شهرداری منطقه در مورد نحوه احداث بنا صادر می نماید. بنابراین به متقاضیان خرید ملک یا مشارکت در ساخت نیز توصیه می گردد که حتما قراردادهای خود را منوط به اخذ دستور نقشه جدید نمایند.

منظور از دستور نقشه چیست؟

کلیه شخصیت‌های حقیقی و حقوقی که قصد ساخت و ساز، بازسازی یا نوسازی ملک خود را دارند باید قبل از اقدام دستور نقشه تهیه نمایند. این سند مهم و چند برگه بعد از صدور از سوی شهرداری قابل دریافت از خدمات الکترونیک توسط مالکان خواهد بود.

از مجوز دستور نقشه چگونه در ساخت و ساز استفاده می‌شود؟

پیش از شروع ساخت و ساز باید ابعاد ملک و همچنین پیش روی ملک باتوجه به دستور نقشه بازبینی شود. مواردی همچون محل پارکینگ، آسانسور، راه پله و فاصله ملک با سایر املاک مجاور (درز انقطاعی) با درنظرگیری دستور نقشه تعیین می‌گردد. در نهایت، می‌توان پلان طبقات را با وجود اطلاعات موجود و رعایت کلیه نکات طراحی نمود.

چه اطلاعاتی در دستور نقشه وجود دارد؟

۱.شماره پرونده شهرداری
۲.مشخصات پلاک ثبتی، بلوک و کد شناسائی ملک
۳.مشخصات بافت ملک (فرسوده، ناپایدار و…)
۴.اطلاعات شناسایی متقاضی و مالک
۵.ابعاد ملک شامل: ابعاد موجود، ابعاد باقیمانده ملک بعد از اصلاح، ابعاد گذر، مساحت طبق سند، مساحت طبق وضع موجود ، مساحت پس از اصلاح ، کاربری ملک در طرح تفصیلی، میزان تجاوز به گذر و املاک مجاور
۷.توضیحات مر بوط به بر و کف
۸.توضیحات پهنه بندی در طرح تفصیلی شامل: نوع پهنه، درصد پوشش، حداکثر تراکم مجاز

۹.تعداد طبقات مجاز، محل احداث بنا، حداکثر پیشروی، سطح اشغال
۱۰.جانمایی ملک ( براساس با سامانه طرح تفضیلی )
۱۱.توضیحات

استعلام دستور نقشه شهرداری

استعلام دستور نقشه از جمله اقدامات ابتدایی است که باید جهت عقد قرارداد مشارکت در ساخت انجام شود. برای این منظور راه‌های زیر را امتحان نمایید:

    1. در صورتی که جهت اخذ سند اقدام کرده‌اید، جهت اطلاع از وضعیت پرونده کد #3*1*137 * را به همراه شماره پرونده خود در تلفن همراه هوشمند وارد نمایید.
    2. جهت گرفتن دستور نقشه از تهران من می‌توانید به آدرس https://my.tehran.ir/melk مراجعه نمایید.
    3. به منظور استعلام طرح تفصیلی مناطق 22 گانه شهر تهران ابتدا وارد تارنمای https://map.tehran.ir/ شده و آدرس مورد نظر ملک خود را درج نمایید. پس از یافتن ملک روی نقشه با راست کلیک روی ملک مورد نظر شماره شناسایی ملک را یادداشت کرده و آن را در سامانه طرح تفصیلی جدید شهر تهران جستجو کنید.

مراحل گرفتن دستور نقشه

پیش از شروع مراحل باید بدانید که این سند تنها توسط خدمات الکترونیک شهرداری اخذ می‌گردد و متقاضیان می‌توانند به نزدیک‌ترین دفتر به محل سکونت خود برای این منظور مراجعه نمایند. با این حال در صورت انتخاب یک دفتر خدمات الکترونیک، کلیه مراحل باید توسط همان مرکز انجام گیرد که به مرحله نهایی یعنی صدور دستور نقشه برسد.

تهیه مدارک

  • کپی و اصل سند مالکیت واحد یا ملک مورد موضوع
  • کپی و اصل مدارک شناسایی مالک یا نماینده قانونی او (در صورت فوت مالک مدارک وراث به همراه گواهی حصر وراثت مورد قبول است)
  • ارائه اساسنامه، روزنامه رسمی آگهی ثبت شرکت، معرفی‌نامه به همراه حدود اختیارات نماینده شرکت برای اشخاص حقوقی متقاضی تهیه دستور نقشه
  • ارائه فیش آب و گاز و برق
  • کپی و اصل فیش‌های واریزی
  • ارائه نقشه دقیق از زمین با مقیاس مورد نیاز
  • کپی و اصل صورت جلسه تفکیکی جهت آپارتمان و رای کمیسیون ماده 12 مبنی بر عدم استفاده از مزایای قوانین زمین شهری جهت بناهای بدون ساختمان

تشکیل پرونده

مرحله بعد از فراهم کردن مدارک بررسی صحت مدارک توسط کارشناس مربوطه است. در این بخش کارشناس ابتدا کلیه مستندات را با مطابقت داده و اطلاعات را ثبت می‌نماید. رسید مربوط به تشکیل پرونده به همراه اطلاعاتی همچون زمان بازدید و مشخصات بازدیده کننده ملک به متقاضی تحویل داده می‌شود.

بازدید و ثبت گزارش بازدید

در صورت فراهم بودن شرایط بازدید، بازرس در موعد مشخص به ملک مراجعه کرد و مشاهدات خود را در قالب گزارشی در سیستم ثبت می‌نماید. لازم به ذکر است که در صورت فراهم نبودن شرایط بازدید، مسئولیت تاخیر در پروسه صدور دستور نقشه شهرداری به عهده خود متقاضی خواهد بود.

پیگیری طرح تفصیلی و صدور دستور نقشه

نظریه طرح تفصیلی و بر و کف توسط مامور پرونده از شهرداری منطقه اخذ می‌شود و پس از اخذ تاییدهای لازم پرونده به بخش صدور دستور نقشه ارسال می‌گردد. در نهایت، متقاضی قادر است از دفاتر خدمات الکترونیک سند مربوطه را به صورت چاپ تحویل بگیرد.

مدت زمان صدور دستور نقشه

در صورتی که مدارک کامل و بدون نقص باشند، زمان صدور این سند حدودا چهارده روز کاری به طول می‌انجامد. با این حال اگر در هر مرحله از جمله انجام استعلام از ادارات مختلف یا تطابق در هر یک از مدارک مشکلی وجود داشته باشد، فرایند با چالش‌هایی همراه است و امکان تاخیر در پروسه حتی تا یک سال نیز وجود دارد.

هزینه صدور دستور نقشه چقدر است؟

مبنای محاسبه هزینه صدور دستور نقشه تراکم مجاز ساختمانی می‌باشد . متراژ قابل محاسبه، باتوجه به مساحت ملاک تراکم و تراکم مجاز ساختمانی به‌دست می‌آید و با توجه به قیمت در استان و منطقه مورد نظر توسط مسئول دفترخدمات الکترونیک به مالک اعلام میگردد.

به عنوان مثال زمینی با مساحت 150 مترمربع و تراکم صد درصد؛ یعنی 150 مترمربع زیربنا قابل احداث برای ملک در پهنه بندی لحاظ می‌گردد. به این ترتیب جهت محاسبه هزینه صدور دستور نقشه متراژ زیربنا طبق هزینه شهر و منطقه مورد محاسبه قرار می‌گیرد.

پرسش و پاسخ

شهرداری‌ها با درنظرگیری پارامترهایی همچون تراکم، سطح اشغال، میزان گذر اصلاحی، جانمایی بنا در زمین و با نگاهی به طرح تفصیلی شهر سندی با عنوان دستور نقشه صادر می‌نمایند.

صدور دستور نقشه بین دو هفته تا یک سال طول می کشد. 

این هزینه باتوجه به متراژ و منطقه و به ترتیب بیان شده در مقاله محاسبه می شود. 

مقالات مرتبط...

4/5 - (5 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *